Den 14 september 2019 træder et nyt direktiv for PSD2 i kraft, noget som er vigtigt at holde sig opdateret om. Dette indebærer at jeres kunder fremover behøver at validere sig når de handler fra jer eller andre sider i Europa ved majoriteten af alle netkøb.

Hvad er foremålet med direktivet?

Formålet med direktivet er at skabe bedre forudsætninger for at sikre betalinger via nettet. Dette indebærer at webshops kommer at have som krav at tilbyde en stærk kundeautentifikation (SCA). Når en kunde gennemfører en ordre i jeres webshop og betaler med kort, så skal kunden validere sin identitet. Dette kommer gøre det mere sikkert for kunden at betale, samtidigt som at det minimerer risikoen for bedrageri som eksempelvis stjålne kortoplysninger.

Hvordan foregår det?

Metoden som anvendes når en virksomhed beder en kunde om at validere sig kaldes for 3D Secure. Dette har fundets tidligere, men er nu udviklet til et nyt sikkerhedstiltag som kaldes 2D Secure 2.0. Det er skabt for at åbne op for flere muligheder for validering og for at forbedre oplevelsen samtidigt med at det skaber et mere sikkert miljø på nettet.

Skal jeg som butiksejer gøre noget?

Nej. Sammen med de forskellige betalingsmetoder har vi sørget for at 3D Secure 2.0 automatisk indgår i betalingsmetoden.

Bliver der nogen forskel for mine kunder?

Ja. Når en kunde handler i din webshop og betaler med kort så behøver de validere deres identitet. Hvordan det går til er op til banken.

 

Var dette til hjælp?