Referral traffic er den trafik som kommer til din side fra en anden kilde, f.eks. med et link til en bloggers hjemmeside, Facebook eller en søgemotor. Google Analytics finder frem til hvor dine kunder var inden de besøgte din webshop, og dette vises herefter under Anskaffelse i dit kontrolpanel i Google Analytics.

Hvis du oplever at Quickbutik står som kilde til mange af dine besøg, kan det være på grund af at Google Analytics trigger en ny sektion hver gang en kunde går til kassen. Det ser derfor ud som om at kunden kommer direkte til kassen fra inget sted.

Dette kan du løse på følgende måde:

For Google Analytics 4:

1. Log ind på dit Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator og vælg den ejendom du vil arbejde med.
  3. Klik på Datastrømme og vælg Web.
  4. Klik på Flere taggingindstillinger og vælg derefter Angiv uønskede henvisninger.
  5. Indsæt domænenavnet quickbutik.com (Du kan med fordel også tilføje Klarna.com og Paypal.com for at være sikker på at der ikke sker det samme for disse betalingsmetoder).
  6. Klik på Tilføj vilkår.
  7. Færdigt!

For Universal Analytics:

1. Log ind på dit Google Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. I kolonnen Konto vælger du den konto du vil arbejde med.
  4. I kolonnen Ejendom vælger du den ejendom du vil arbejde med.
  5. Klik på Sporingsoplysninger.
  6. Klik på Liste over ekskluderede henvisningsadresser.
  7. Klik på + Tilføj ekskludering af henvisningswebadresse.
  8. Tilføj domænenavnet quickbutik.com (Du kan med fordel også tilføje Klarna.com og Paypal.com for at være sikker på at der ikke sker det samme for disse betalingsmetoder)
  9. Klik på Gem.
  10. Færdigt!