For at skabe en ordre i din webshop, udfører kunden en mindre men smidig proces. Det samme gælder for håndteringen af ordren. Her kan du læse mere om hvordan det fungerer i praktiken for en almindelig webshop hos Quickbutik.

Kund: Sådan udføren en bestilling i webshoppen

1. Kunden kommer ind i webshoppen enten på en kategori eller direkte på et produkt
  2. Kunden tilføjer produktet til indkøbskurven
  3. Kunden vælger at gå til kassen
  4. I kassen vælger kunden fragtmetode, betalingsmetode (ofte er disse forudbestemt) og udfylder sine leveringsoplysninger
  5. Kunden trykker Gennemfør ordre
    1. Webshops-ejeren får nu en ordremeddelelse om at bestilling er modtaget
    2. Webshops-ejeren for bestillingen ind i sit kontrolpanel og kan nu håndtere den
    3. Kunden får en ordrebekræftelse med komplet ordrespecifikation
    4. Lagersaldoen for produktet justeres
    5. Andre aktiverede funktioner (som f.eks. at sende ordrer til bogføringssystemet, e-mailadresse til nyhedsbrevet m.m.) udføres.
  6. Kunden kommer til “Tak for dit køb”-siden.

Butiksejere: Sådan håndteres en ordre i webshoppen

1. Under Ordrer i dit kontrolpanel finder du alle nye ordrer
  2. Du åbner en ordre
  3. Her kan du tage del af hvem og hvad som er bestilt. Her findes muligheder for at tage kontakt med kunden, hente følgeseddel, afbryde bestillingen eller markere den som afsendt.
  4. Her håndterer du og markerer du bestillingen som afsendt
    1. Kunden får en leveransebekræftelse (hvis det er valgt) og med information om at pakken er på vej
    2. Bestillingen markeres som afsendt i systemet
    3. Betalingsmetoden, som f.eks. Klarna, får at vide at ordren er afsendt og betalingen aktiveres (kort debiteres/faktura sendes til kunden).
  5. Færdigt! Nu kan webshops-ejeren starte med næste bestilling. Hvis der skulle opstå noget uventet for en ordre så findes der selvfølgelig mulighed for at betale hele beløbet tilbage, afbryde ordren m.m.

Udbetaling

Efter at betalingsløsningen har fået information om at bestillingen er sendt så forberedes udbetalingen til dig. Dette sker ifølge de vilkår som indgår i aftalen med den respektive betalingsløsning. Udbetalingerne kommer til dig fra den betalingsløsning som kunden har valgt i kassen.