Med Quickbutik indgår der en funktion for at anmode om samtykke for anvendelse af Cookies hvilket er en del af GDPR-loven. Som ejer af en hjemmeside har du et ansvar for at informere samt bede om samtykke for indsamlingen af besøgerens data. Din kunde har dermed retten til at fravælge at blive tracked.

Sådan aktiverer du Cookies-notifikationer:

1. Naviger til indstillinger > Generelt i dit kontrolpanel.
  2. Sæt et kryds i Aktivér Cookie-meddelelse.
  3. Udfyld titel og besked.
  4. Vælg hvordan Besøgendes oplevelse skal være (tvingende eller opmuntrende)
  5. Vælg besøgerens handlinger (Alle eller indstillinger / alle eller kun nødvendige). Hvis du har valgt alle eller indstillinger, skal du vælge de indstillinger som du vil tilbyde dine besøgere. Aktiver statistik og performance samt markedsføring hvis du har cookies til markedsføringsformål, eksempelvis Facebook Pixel eller Google Analytics. Så vil besøgeren få mulighed for at fravælge Markedsføring og Statistik i sine Cookies indstillinger, men kan fortsat handle som sædvanlig.
  6. Vælg om du ønsker en lys eller mørk version af cookie notifikationen.
  7. Klik på gem.

Når du har aktiveret notifikationen vises den for alle dine besøgere. Godkender kunden Cookie-notifikationen så vil den ikke blive vist når kunden besøger din webshop et stykke tid fremover. Det kan variere alt efter hvilke indstillinger besøgeren har for cookies i sin webbrowser.

Hvad gør jeg hvis jeg har egne scripts i butikken?

De indbyggede funktioner som Quickbutik leverer, som f.eks. Facebook Pixel og Google Analytics, er tilpassede og følger besøgerens cookie indstillinger automatisk. Hvis du anvender Egne scripts eller ændringer i kildekoden, så skal du sikre dig at du ikke indsamler data uden at få samtykke først.

Hvis du anvender funktionen Egne scripts eller kildekode og har tillføjet scripts som indsamler nogen form af besøgerdata, så kan du tilpasse disse scripts så at de kun er aktive hvis du har fået samtykke for det. Læs mere om hvordan du gør dette her.