Ja det kan du! Du behøver at kontakte os via chatten i dit kontrolpanel – så aktiverer vi muligheden for dig.

Funktionen er deaktiveret som standard fordi det ikke længere har nogen større indflydelse for søgeordsoptimeringen at have produktbilleder med nøgleord i filnavnet. Anledningen til dette er at søgemaskiner som Google er blevet mere avancerede i hvordan de aflæser en side og relaterer derfor billede og tekst med konteksten/relevans baseret på de nøgleord som anvenderen søger efter.

I stedet er det blevet vigtigere for søgemaskinen at vide hvor på siden billedet findes og i hvilken kontekst – hvilke tekster/overskrifter (produktsider) som findes rundt omkring billedet. For at optimere billedets placering i søgninger er det blevet vigtigt at fokusere på Alt-teksten som skal hænge sammen med hvad billedet indeholder.

Alt-tekst er en kort beskrivelse af billedet og indstilles for hvert produktbillede i Quickbutik ved at gå til Produkter > rediger produkt > Marker et billede og tryk på ?-ikonet. Her findes et felt hvor du kan tilføje en beskrivelse af billedet.