Med funktionen Kundegrupper  kan du enkelt tilbyde specifikke rabatter eksklusivt til visse kundegrupper. Når en kunde som tilhører en bestemt kundegruppe logger ind i webshoppen med sin login-konto, kan de have tilgang til rabatter som ikke findes tilgængelige for øvrige kunder. Dette er en god løsning for dig som eksempelvis vil skabe kampagner specifikt for forhandlere, B2B-kunder eller for dig som driver en kundeklub.

Sådan tilføjer du en rabat specifikt for en kundegruppe:

1. Skab rabatten via Kasse > Rabatter > Opret rabat og udfyld de forskellige information og klik på switch-knappen så den bliver grå/hvid for at skjule rabatten.
  2. Naviger til Indstillinger > Kundegrupper
  3. I oversigten finder du seks ikoner ved hver kundegruppe. Klik på Antal aktiverede rabatter specifikt for denne kundegruppe.
  4. Nu kommer du til en oversigt med de synlige rabatter for den pågældende kundegruppe.
  5. Vælg en rabat i rullemenuen og klik på Aktiver for kundegruppe. Observer at det kun er skjule rabatter som kan aktiveres for en specifik kundegruppe.
  6. Færdig. Rabatten er nu synlig udelukkende for den specifikke kundegruppe.

Hvordan ekskluderer jeg en kundegruppe fra en rabat/kampagne?

Hvis du har skabt en rabat som du ikke vil at en eller flere kundegrupper ikke skal have tilgang til, så kan du også vælge at ekskludere kundegruppen fra rabatten. Noget som kan være for dig som allerede har tilføjet en prisreduktion for en kundegruppe.

Sådan ekskluderer du en kundegruppe fra en specifik rabat:

1. Naviger til Kasse > Rabatter og klik dig ind på en aktiv rabat.
  2. Klik på +Ekskluder kundegruppe under de valgfrie regler og i feltet som vises på siden vælger du den specifikke kundegruppe som du vil ekskludere fra rabatten.

Skärmavbild 2022-05-04 kl. 13.11.54

3. Færdigt. Kundegruppen er nu ekskluderet fra rabatten.

Godt at vide:

Rabatter beregnet til specifikke kundegrupper, kan ikke vises som nedsatte priser direkte i webshoppen. Rabatten vises først ved kassen. Det er derfor godt at informere kundegruppen om dette.