At være synlig og rangerer højt bland søgealternativerne på Google er en proces som kan tage lang tid. Hvis du tilføjer din webshop til tjenesten Google Search Console lader du Google vide at din webshop eksisterer og bør findes i deres søgefunktion. Tjenesten gør det desuden muligt for dig at vedligeholde og måle din webshopss placering på Google, hvilket før GSC til et udemærket første initiativ hvis du vil skabe en god placering i Googles søgefunktion. Det er desuden helt gratis. Du kan læse mere om tjenesten her.

Sådan kobler du din webshop til Google Search Console:

1. Gå ind på Google Search Console
  2. Tryk på knappen Start nu og indtast derefter din webshops adresse (inklusiv https) i det højre alternativ webadressepræfiks. Klik derefter på fortsæt.
  3. Vælg alternativet HTML-tag, hvor du kan få en kode, et såkaldt meta-tag som du skal kopiere.The Ultimate Guide to Google Search Console (2022) - Click Consult
  4. Naviger derefter til Quickbutiks kontrolpanel og sikre dig at du har Privat mode deaktiveret da din webshop skal være live for at valideres. Indsæt derefter meta-tagget under indstillinger > egne scripts > Egne scripts i kildekoden (head) og klik på Gem.
  5. Gå tilbage til Google Search Console og tryk på Validere.
  6. Færdigt.