Søgemaskineoptimering (SEO) er et populært område, som vældigt mange e-handlere fokuserer på. Det er et samlingsnavn for alle de aktiviteter og metoder man udfører for at påvirke placeringen i det organiske søgeresultat. Alt for at være mere synlig, hurtigere for potientielle kunder.

Det indebærer at du forsøger at sørge for at din webshop kommer op i søge resultatet med rette søgeord når dine kunder leder efter webshops indenfor dit felt. For at få ef bedre placering kræver det bedre forståelse for hvodan Google samt andre søgemaskiner fungerer. Hvis dette er helt nyt for dig kan du læse mere om hvordan Google Søgning fungerer her.

Google har også selv udgivet en Grundlæggende håndbog om søgemaskineoptimering som du kan hente her. Den kan være til hjælp for dig som ikke har tidligere erfaring med søgemaskineoptimering men som vil forbedre hvordan din hjemmeside integrerer med både brugere og søgemaskiner. Her kan du læse Googles anbefalinger til at det skal blive nemmere for søgemaskinen at både gennemsøge og indeksere dit indhold.

Værktøj du kan anvende fra Google

Google Search Console er en gratis tjeneste som hjælper dig med at holde styr på og opretholde webshoppens placering i Googles søgeresultat. Du behøver ikke registrere dig for i Search Console for at webshoppen skal vises i Googles søgeresultat, men med Search Console kan det blive enklere at forstå og forbedre hvordan hjemmesiden vises på Google. Du kan læse mere om hvordan det fungerer her og hvordan du aktiverer det i din webshop her.

Google Trends er et andet værktøj som lader dig opdage hvad andre søger på og du kan dermed også se populære søgeord som kan være en fordel for dig at kende til. Det giver dig ikke information om det præcise antal søgninger men du kan få en opfattelse af hvad folk tenderer at søge mest på og med hjælp af dette finde ud af hvor der findes mest trafik at hente. Du kommer til værktøjet her.

Desuden er annonceringsværktøjet Google Ads noget som anvendes af mange virksomheder idag. Hvis du har et budget til det, kan du med hjælp af dette være synlig højre oppe for kunder som søger efter webshops som din på Google søgning og i Google Maps. Du kan læse mere om hvordan det fungerer her.

Var dette til hjælp?