Vil du under en periode holde lukket i din webshop på grund af f.eks. ferie findes der et antal forskellige måder du kan gøre det på. Vores vigtigste anbefaling er at du tydeligt kommunikerer til dine kunder hvorfor webshoppen er lukket, hvor længe den er lukket og hvordan det kan påvirke webshoppens leveringstider. Udover det kan du aktivere privat mode eller sætte webshoppens abonnement på pause.

Informere om det i webshoppen

Vi anbefaler at du fortsætter med at holde webshoppen åbent samtidigt med at du tydeligt kommunikerer at der er ferielukket. Anden brugbar information som du kan dele til dine kunder er hvordan det kan påvirke kundernes ordrer, hvornår du planlægger at åbne op igen samt hvordan dine kunder kan kontakte dig hvis de har nogle spørgsmål. På den måde du fortsætte med at drive trafik til webshoppen, tage imod ordrer og påvirke SEO på en positiv måde.

Dette kan du gøre på forskellige måder. For eksempel kan du gøre dine kunder opmærksomme på informationen via butikkens startside ved at tilføje en ny sektion. For at gøre det kan du anvende sektioner som “Tekst og billede (side om side)”, “Rubrik”, og “Egen sektion”. Når kunderne besøger din butik kan de direkte se at webshoppen midlertidigt er lukket. En god måde for dig at fortsætte med at drive trafik til din butik mens du er på ferie.

Udover det kan du tilføje en fritekst i kassen. Dette er en tekst som vises når kunderne går videre til webshoppens kasse. Her kan du informere kunden om at du har ferielukket og hvordan det kan påvirke deres order. Dette gør du ved at navigere til Indstillinger > Kasse og Udformning og angive din ønskede tekst i tekstfeltet under fri tekst. En god måde for dig som vil fortsætte med at modtage ordrer mens du er på ferie.

Har du abonnementet Standard kan funktionerne Noticer og Popups også være brugbare. Med disse funktioner kan du på en effektiv måde gøre dine kunder opmærksomme på at du har ferielukket under en periode samtidigt med at du driver trafik til webshoppen og er åben for at tage imod ordrer.

Sæt webshoppen i privat mode

Ønsker du i stedet at holde webshoppen helt lukket for besøgende kan du sætte den i Privat mode. Hvis du aktiverer privat mode er der ingen andre besøgende som har adgang til din webshop, det er kun dig som kan se den og navigere rundt.

Sæt din abonnement på pause

Du kan også vælge at sætte dit abonnement på pause for 59 kr per måned. Dette indebærer også at din webshop vil fortsætte i privat mode.

Godt at vide

Vælger du at sætte din webshop i privat mode eller pause dit abonnement er det vigtigt at du tænker på at dette kan påvirke din webshops placering i søgemotorer negativt da indekseringen sker løbende. Du vil under tiden webshoppen er i privat mode ikke drive nogen trafik til siden eller tage imod ordrer.