Du håndterer selv samtlige links som skal henvise til en anden placering direkte i webshoppen.

• 301 er en HTTP-statuskode for en omdirigering som betyder at siden er flyttet permanent.
  • 302 er en HTTP-statuskode for en omdirigering som betyder at siden er flyttet midlertidigt.

Redirect-links anvendes mest for at dirigere trafik fra en side som er flyttet. Det kan f.eks. være fordi at:

• Du har valgt at ændre linkadresse for et produkt og du nu ønsker at henvise alle som lander på det tidligere link til det nye link.
  • At du har flyttet til Quickbutik og har haft andre linkadresser på din tidligere webshop som har links fra søgemaskiner og andre pladser på nettet. Du vil derfor sikre dig at de gamle links peger til den rette plads så at f.eks. og henviser til den nye linkadresse i stedet for at vise en 404-side og dermed tabe alt tidligere linkkraft. Ved en 301-redirect forstår søgemaskinen at siden er flyttet og linkkraften vil forflyttes videre til den nye side – dog aldrig med hele effekten.

Sådan skaber du 301- eller 302- links:

1. Naviger til Indstillinger > Links og klik på Åben.
  2. Under Opret ny omdirigering indsætter du den URI-adresse du vil flytte trafik fra f.eks.  /product.html/p9484-sko-jensen
    Observer at du skal anvende URI-adressen, som i eksemplet, og ikke hele URL’en. Du kan lære mere om URI’er her.
  3. Vælg derefter om den skal peges til dit Eget link, side, kategori eller produkt.
    Ved valg af Eget link indsætter du derefter den URI-adresse du vil flytte trafikken til f.eks. /sko/jensen-komfort
    Ved valg af side, kategori eller produkt vælger du f.eks. det produkt som trafikken skal flyttes til.
  4. Vælg derefter om du vil skabe en 301 eller 302 og klik på Gem.
  5. Færdigt. Nu kan det tage op til 30 minutter inden omdirigeringen er gået igennem.

Du kan enkelt håndtere et større antal links og anvende vores import og eksport funktion til at oprette og opdatere  URL-omdirigeringer via importfiler (CSV).

Sådan importerer du linkadresser:

1. Under Indstillinger >Links klikker du på Importere.
  2. Via knappen Importér kan du importere dine linkadresser.
    Observer at obligatoriske datafelter for indlæsning er: from, to_type, to, statuscode
  3. Klik på Start indlæsning.
  4. Efter overførslen kan du forhåndsvise dine ændringer og derefter vælge Bekræft import.
  5. Færdigt.